Uw zorgverzekering in 2022

Het nieuwe aanbod van uw zorgverzekering voor 2022 heeft u inmiddels ontvangen. Heeft u het concrete aanbod van de verzekeraar al ingezien? Behalve een premiestijging is er ook een aantal belangrijke wijzigingen. Daarnaast doen we u een aantal bespaartips aan de hand. Wilt u weten welke?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en werkt. Die verzekering is voor iedereen hetzelfde, waar u ook verzekerd bent. Na een moeilijk coronajaar zal uw premie ongetwijfeld enkele euro’s stijgen. Hoeveel dat is mogen de verzekeraars zelf bepalen. Sluit u daarnaast nog aanvullende verzekeringen af, dan betaalt u maandelijks meer premie.

Zorgtoeslag stijgt
De maandelijkse premie voor uw zorgverzekering is een flinke hap uit uw maandelijkse budget. Misschien komt u in aanmerking voor zorgtoeslag. Voor alleenstaanden stijgt de maximale toeslag komend jaar met 36 euro. Heeft u een huishouden dat uit meerdere personen bestaat dan stijgt de maximale toeslag met 40 euro.

Zoek en bespaar
Sommige mensen maken er een sport van om premies van verschillende basis- en aanvullende verzekeringen met elkaar te vergelijken, inclusief de voorwaarden en dekkingen. Een regenachtige zondagmiddag is daar misschien wel het meest geschikte moment voor. Het uitzoekwerk merkt u volgend jaar meteen in uw portemonnee. Maak vooraf een lijstje met punten die voor u belangrijk zijn. Het zoekt gerichter en u verzandt niet in de grote brij van voorwaarden.

Goed nieuws
Het eigen risico blijft in 2022 gelijk: 385 euro

Wat wijzigt er in 2022?

  • Herstelzorg corona
    De uitbreiding van de basisverzekering met herstelzorg na corona blijft minstens tot augustus 2022 in stand. Mensen met een ernstige vorm van corona kunnen gebruikmaken van:
    - maximaal 50 behandelingen fysiotherapie
    - maximaal 10 uur extra ergotherapie
    - maximaal 7 uur extra dieetadvisering
    - logopedie (geen limiet)
  • De elektriciteitskosten bij ademhalingsondersteuning declareren
    Patiënten die thuis gebruikmaken van mechanische ademhalingsondersteuning kunnen de elektriciteitskosten hiervan rechtstreeks declareren bij hun zorgverzekeraar.
  • Vergoeding verblijf in omgeving ziekenhuis bij CAR-T-celtherapie
    Vanaf 2022 is er vergoeding voor het verblijf vlakbij een ziekenhuis na CAR-T-celtherapie. Bij de behandeling kunnen ernstige complicaties optreden. Patiënten moeten daarom de eerste twee weken na behandeling in een expert-ziekenhuis blijven.

    De twee volgende weken moeten patiënten op een locatie verblijven die maximaal één uur van het expert-ziekenhuis is verwijderd. Dat kan hun eigen huis zijn. Wonen patiënten verder weg, dan mag dat op een locatie zijn die maximaal één uur van het expert-ziekenhuis is verwijderd, bijv. hotel of vakantiewoning. De kosten van het verblijf in de buurt van het expert-ziekenhuis worden vergoed uit de Zorgverzekeringswet.

Medicatie migraine
Aan het basispakket worden waarschijnlijk drie nieuwe migrainemedicijnen toegevoegd. De nieuwe medicijnen zijn zogenaamde GRP-remmers. Erenumab, fremanezumab en galcanezumab zijn speciaal ontwikkeld om migraine te voorkomen. Aan het gebruik ervan worden wel voorwaarden gesteld.

Opzeggen
Overstappen of juist niet? Hoe houdt u de premiekosten zo laag mogelijk? Wilt u een aanvullende verzekering? Wilt u meer informatie of hulp? Neem dan contact met ons op. Van goed advies wordt u absoluut beter.

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar? Vergeet dan niet vóór 1 januari uw huidige verzekering op te zeggen.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Hypotheken Midden Nederland maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie