Maak van je schuur geen doelwit voor inbrekers

Huizen worden vaak goed beveiligd tegen inbraak. De beveiliging van de gemiddelde schuur laat daarentegen vaak te wensen over, terwijl er vaak wel waardevolle spullen zijn opgeslagen. Veel inbrekers richten daarom hun pijlen op de schuur in plaats van het huis zelf. Zorg dat je het ze zo lastig mogelijk maakt.

De schuur wordt vaak gebruikt voor opslag van gereedschap, barbecues, tuinmeubels, fietsen en tuingereedschap. De waarde van dergelijke zaken loopt al snel op tot duizenden euro’s. Toch zijn er maar weinig mensen die de schuur beveiligen. Het raam van enkel glas is eenvoudig kapot te krijgen en de deur is ook zo uit de sponning.

Alleen dekking bij sporen van braak
Diefstal of schade aan spullen uit de schuur of bijgebouw zijn meestal gedekt op de inboedelverzekering. Voorwaarde is wel dat er sporen van braak moeten zijn. Als jij de schuurdeur niet op slot doet, is inbraak niet te bewijzen en zal de verzekeraar niet snel vergoeden. Met (elektrische) fietsen zijn verzekeraars soms nog strenger. Voor recht op de dekking moet je ook de fiets op slot hebben gezet in de schuur.

Motor of scooter valt niet onder inboedel
Een scooter of motor wordt ook dikwijls in de schuur of garage geplaatst. Die zijn echter niet verzekerd op je inboedelverzekering. Gekentekende motorvoertuigen zijn namelijk uitzonderingen. Dergelijke voertuigen moet je apart verzekeren tegen diefstal. Check ook de andere voorwaarden van je inboedelverzekering. Heb je een dure Green Egg barbecue? Als deze in de tuin en niet in de schuur staat, draai je bij diefstal mogelijk zelf op voor de schade. Tuinmeubelen kun je doorgaans wel gewoon in de tuin laten staan.

Tips om diefstal uit je schuur te voorkomen
Inbrekers zijn liever lui dan moe. Is jouw huis en schuur een onneembare vesting, dan gaan ze al snel op zoek naar een makkelijker doelwit. Met deze maatregelen maak je inbraak in jouw schuur een stuk minder aantrekkelijk:

  • Zorg voor hoogwaardige sloten. Bij voorkeur sloten die voldoen aan de richtlijnen van het SKG-keurmerk.
  • Plaats dievenklauwen en anti-inbraakstrips.
  • Houdt waardevolle spullen uit het zicht. Plak ramen bijvoorbeeld af met folie zodat het niet duidelijk is wat er in de schuur staat.
  • Plaats buitenverlichting met een sensor.
  • Plaats een beveiligingscamera.

Het voorkomen van diefstal is altijd beter dan genezen. Toch kan ook jij, ondanks goede beveiliging, slachtoffer worden. Met inboedelverzekering is de schade onder voorwaarden gedekt. De maximumvergoeding kan flink verschillen per verzekeraar. Vergelijk verzekeraars dan ook goed voordat je de verzekering afsluit. Wil je hulp bij het uitzoeken van een passende verzekeringen? Neem via onderstaand formulier vrijblijvend contact op.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Hypotheken Midden Nederland maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie