Eric de Vrieze over 2020: "Het wordt alleen maar beter"

Eric de Vrieze, als zelfstandig ondernemer verbonden aan Hypotheken Midden Nederland, blikt terug op 2019 en kijkt vooruit naar 2020: ‘Het was mooi dat ik veel klanten van vroeger weer verder kon helpen.’

Wat was hét hoogtepunt van 2019?

Dat ik een klant kon helpen die al verschillende adviseurs over de vloer had gehad, maar die er niet uitkwamen. Het was een klant die met hypotheek en verschillende hoge kredieten door de bomen het bos niet meer kon zien. Eigenlijk wilde ze ook niet meer met mij in zee, zo gedesillusioneerd was ze. Ik kon haar gelukkig toch overhalen. Na een lang traject hebben we het goed weten af te ronden. De maandlasten zijn fors omlaag en voor de klant is het goed geregeld voor de toekomst.

Ik vond het bovendien afgelopen jaar ook leuk dat ik heel veel klanten van vroeger weer heb kunnen helpen. In deze tijd van verbouwen, verhuizen en van lage rente wisten ze me weer te vinden, ook omdat we ze actief benaderden als we goede mogelijkheden voor ze zagen. Mooi om te merken dat klanten je onthouden. In zo’n traject, waar ik zo’n 5 à 6 keer bij een klant ’s avonds over de vloer kom en een flesje wijn meeneem als het goed wordt afgesloten, bouw je natuurlijk ook wat op.


De belangrijkste trend van 2019 was…?
Het oversluiten van hypotheken én de markt van 50-plussers. De 50-plus markt is groeiende, MUNT Hypotheken heeft er niet voor niets een propositie voor binnen de bestaande MUNT Hypotheek. Zelf hebben we dit jaar ook een speciale marketingcampagne voor deze doelgroep gevoerd. Behalve hun hypotheek, neem ik dan altijd ook hun pensioenperspectief mee. Daar zit soms echt het één en ander niet goed. Vaak vragen ze of ze moeten aflossen, omdat dit nu zo gepromoot wordt. Ik vind dat echter voor ouderen niet altijd het beste advies. Veel geld zit al in hun stenen, en dan ga je er nog meer in stoppen? Dat terwijl je dat geld ook goed kunt gebruiken om later zorg in te kopen of aanpassingen aan je huis te financieren. Als het geld eenmaal in de stenen zit, krijg je het er niet meer uit.


Hoe ging de samenwerking met MUNT Hypotheken dit afgelopen jaar?
Ik denk dat 80 à 85 procent van mijn hypotheken via MUNT loopt. Dat komt omdat ze misschien niet de laagste rente bieden, maar wel vaak binnen een week de hypotheek rond kan zijn. Het is een kleine club, beslissingen gaat niet over vele schijven. Die snelheid vinden mijn klanten fijn. Bovendien zijn de voorwaarden duidelijk en vragen ze maar een paar basisstukken. En ik vind de sfeer leuk als ik op kantoor word uitgenodigd om over verbeterpunten te praten: ze zijn jong, lopen er in spijkerbroek rond en er is zelfs een hond.


Waarom gaat 2020 een geweldig jaar worden?
Het jaar is al goed gestart en dat wordt alleen maar beter. De rente blijft voorlopig wel op een laag niveau. Ik verwacht dat de woningprijzen nog zullen stijgen, in elk geval buiten Amsterdam. Evenals afgelopen jaar zullen veel mensen hun hypotheek willen oversluiten en zullen we veel 50-plussers verder kunnen helpen.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Hypotheken Midden Nederland maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie